Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Στις Αγορές του Μάνου Χατζιδάκι

Συναυλία - αφιέρωμα στον μεγάλο μας συνθέτη.



Ο συνθέτης και ερμηνευτής Ηλίας Λιούγκος, αναφέρει σχετικά με την συναυλία:
"Είναι καιρός να κρατηθούμε απ’ τα μεγάλα.
Για να μη χάσουμε το μέτρο και να κρατήσουμε επαφή με τις αληθινές αξίες, κυρίως τώρα που βρισκόμαστε σε σημείο συναγερμού.
Μεγάλα λέω και εννοώ τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι.
Αυτά τα παλιά τ
ραγούδια που δεν παλιώνουν ποτέ γιατί δεν υπόκεινται στη φθορά του χρόνου και κάθε φορά που τα ακούμε ή τα τραγουδάμε ανακαλύπτουμε και κάτι καινούριο.
Συναυλία λοιπόν ετοιμάζουμε με τα ωραιότερα τραγούδια απ’ τη Ρωμαϊκή και τη Λαϊκή αγορά τραγουδισμένα δια στόματος Ανδριάνας Μπάμπαλη, Ορφέα Περίδη, Χρίστου Θηβαίου, Καλλιόπης Βέττα και από μένα φυσικά. Πρόσωπα δηλαδή σημερινά που εκφράζουν την εποχή μας, διότι η κάθε εποχή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και τον δικό της τρόπο έκφρασης και όταν οι εποχές συνάδουν με το διαχρονικό, αισθανόμαστε όλοι καλά.
Επίσης πρέπει να πω, (επειδή οι δύο που θα τραγουδήσουν είναι συνθέτες), ότι πάντα έβρισκα πως οι συνθέτες έχουν ουσιαστικότερη σχέση με την λέξη όταν την τραγουδάνε, απ’ τους περισσότερους τραγουδιστές που υπηρετούν κυρίως την ωραία τους φωνή και όχι το τραγούδι.
Μεγάλη συγκίνηση και τιμή που οι περισσότεροι απ’ τους μουσικούς που θα παίξουν στη συναυλία, είναι οι ίδιοι που έπαιζαν επί χρόνια σε δίσκους και σε συναυλίες με τον Μάνο όπως ο Παναγιώτης Δράκος, ο κύριος Νίκος Γκίνος, ή η Στέλλα η Κυπραίου που έχει αναλάβει και την επιμέλεια της ορχήστρας.
Οι συγκεκριμένοι μουσικοί διασφαλίζουν την ακριβή ατμόσφαιρα και αναδεικνύουν το μεγαλείο αυτών των τραγουδιών, αφού βίωσαν και διδάχτηκαν το θαύμα που τους μετέδωσε ο ίδιος ο μάγος Χατζιδάκις. Ανάμεσα τους να προσθέσω και τον εαυτό μου.
Συνοδοιπόρος μαζί μας σ’ αυτό το εγχείρημα ο συνθέτης Μιχάλης Κουμπιός. Καλλιτεχνικός διευθυντής της σειράς «Θέματα της ελληνικής μουσικής και του ελληνικού τραγουδιού» του θεάτρου Μπάντμιντον, μας στηρίζει, γνωρίζει ποιοι είμαστε και αγαπάει τα τραγούδια του Μάνου. Τον εμπιστευόμαστε!

Τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι είναι βάλσαμο στις μέρες μας.
Είναι η μεγάλη μας μουσική κληρονομιά που εκείνος μας άφησε για να μας αφυπνίζουν, να τα τραγουδάμε και να τα συνεχίζουμε."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλια σας εδώ...