Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Διήμερο Γιορτής και Διεκδικήσεων στην Ακαδημία Πλάτωνος!


ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ
Ανοιχτό - Ελεύθερο - Δημόσιο Αρχαιολογικό Πάρκο Πολιτισμού
Αγώνας για την Ποιότητα Ζωής 
Προασπίζουμε τα κοινά, δημιουργούμε κοινότητες ενεργητικής Αλληλεγγύης


Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακαδημίας Πλάτωνα ήταν και παραμένει, για την Αθήνα, ένας δημόσιος χώρος, κοινωνικό αγαθό για όλους τους πολίτες. Το Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα αναδείχθηκε μέσα από πολύμορφους και επίμονους αγώνες των κατοίκων της περιοχής, με στόχο την πραγματική και βιώσιμη αναβάθμισή του.
Ο χώρος όπου ιδρύθηκε το πρώτο δωρεάν πανεπιστήμιο του κόσμου από τον Πλάτωνα, εντός και εκτός αρχαιολογικού Πάρκου, οφείλει να αναδειχθεί ως σημείο αναφοράς για την παραγωγή πολιτισμού και γνώσης.
Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακαδημίας του Πλάτωνα γίνεται πάλι στόχος μεγάλων, ορατών και αόρατων, ελληνικών και διεθνών συμφερόντων, τα οποία στοχεύουν στην άμεση ή έμμεση ιδιωτικοποίηση του, με πρόσχημα, γενικά και αόριστα, την «ανάπτυξη». Όλοι εμείς επιμένουμε πως υπάρχει άλλος δρόμος.


Η Επιτροπή Κατοίκων διοργανώνει ένα διήμερο δράσεων στις 30 και 31 Μαρτίου  για όλα αυτά που μας ανήκουν και ετοιμάζονται να τα ξεπουλήσουν. Στις δράσεις συμμετέχουν οι: Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Σεπολίων- Ακαδημίας Πλάτωνος, Δίκτυο Αλληλεγγύης μέσα από την γνώση στην Πολιτεία, Συνεργατικό Καφενείο- European Villages, Λαογραφικός Σύλλογος Περπερούνα, Πολύτροπο Τέχνης, Περιβαλλοντικός Σύλλογος ΑΝΙΜΑ, Χώρος Πολιτισμού «ΕΟΣ art», ομάδα Quilombo, ο Σύλλογος «Εύ Πράττειν» και το ράδιο «Ιστόφωνο».


Στόχοι μας είναι:

        Να παραμείνει το Πάρκο δημόσιο, ελεύθερο, ανοιχτό με αναβάθμιση του αρχαιολογικού του χαρακτήρα. Χώρος γνώσης και πολιτισμού. 
        Να κατασκευαστεί άμεσα στην Ακαδημία Πλάτωνος το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών.
        Να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις αποθήκες με τα 250.000 αρχαιολογικά ευρήματα  αρχαιολόγοι, επιστήμονες, φοιτητές, ερευνητές.
        Να μη γίνει το εμπορικό κέντρο στο παλιό εργοστάσιο Μουζάκη, που θα ρημάξει οικονομικά και περιβαλλοντικά την περιοχή από το Περιστέρι ως το κέντρο της Αθήνας.
        Να γίνουν παραρτήματα των φιλοσοφικών σχολών και κέντρο μελέτης φιλοσοφίας.
        Να γίνει μελέτη και έργα ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής της Ακαδημίας Πλάτωνος με επίκεντρο το Αρχαιολογικό Πάρκο.
        Να δημιουργηθούν ελεύθεροι χώροι για Πράσινο και αθλητισμό, ποδηλατόδρομοι και παιδικές χαρές.

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 30 & 31 ΜΑΡΤΙΟΥ, ώρες 12.00 με 17.00
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ
Επιτροπή Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνος

*Το Ράδιο Ιστόφωνο, θα είναι εκεί για να μεταδώσει ήχο και εικόνα από τα δρώμενα του διήμερου!
Να είστε εκεί... 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλια σας εδώ...