Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Ένας νέος χώρος πολιτισμού στην Ακαδημία Πλάτωνος

Καλώς ήλθατε στην Πολιτεία...

Ο Χώρος Γνώσης και Πολιτισμού «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» βρίσκεται στην είσοδο του Αρχαιολογικού Πάρκου της Ακαδημίας του Πλάτωνα Μοναστηρίου και Θηναίας. Είναι έτσι σχεδιασμένος ώστε να παρέχει στα μέλη του πολλαπλές ευκαιρίες ψυχαγωγίας, χαλάρωσης, πολιτιστικής ενημέρωσης και καλλιτεχνικής έκφρασης καθώς επίσης και γνώση μέσα από σεμινάρια, φιλοσοφικούς κύκλους συζητήσεων και το δίκτυο μαθημάτων αλληλεγγύης.
Λειτουργεί ως τόπος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών, τέχνης, αλλά και ως χώρος ψυχαγωγίας και γνώσης με αίθουσες για την λειτουργία του δικτύου αλληλεγγύης μέσα από τη γνώση, αλλά και αίθουσα που διαμορφώνεται ώστε να καλύπτει οποιαδήποτε μορφή εκδήλωσης (μουσική, θεατρικά, βιβλιοπαρουσιάσεις, φιλοσοφικές συζητήσεις, σεμινάρια, προβολές κά), καθώς και εκθέσεις εικαστικών, φωτογραφίας, κοσμημάτων κ.α.
Παράλληλα είναι τόπος χαλάρωσης για τα μέλη του με το café το γλυκό κουταλιού, το τσάι κ.α.
Εδώ θα υπάρχουν τίτλοι βιβλίων σχετικοί με την φιλοσοφία (προσωκρατικοί, Πλάτωνας, Επίκουρος κ.α.) αλλά και σπάνιοι τίτλοι βιβλίων.

Θα υπάρχουν κύκλοι με θεατρικό παιχνίδι, παραστάσεις, μουσική εικαστικά και δράσεις για τα παιδιά.

Ο χώρος λειτουργεί με μέλη δηλαδή με ανθρώπους που αγαπούν τον άνθρωπο την τέχνη και τον πολιτισμό και διεκδικούν την ζωή τους μέσα από την συλλογικότητα.
Με ανθρώπους που συχνάζουν στο χώρο και να τον θεωρούν “δικό τους”.
Ενας χώρος άμεσα συνδεδεμένος με το χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνα και την ελευθεριά της σκέψης και της ψυχής.
 Δυο λόγια, από τους ανθρώπους τις Πολιτείας σχετικά με την έκθεση φωτογραφίας που ήδη λειτουργεί:
"Στην ΠΟΛΙΤΕΙΑ Προτεραιότητα μας είναι να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της επικοινωνίας των νέων ανθρώπων που ζουν στην ίδια πόλη, με δράσεις μέσα από την τέχνη και τον πολιτισμό που απορρέουν από την ιστορία, την παράδοση τη μουσική, το θέατρο, την εικαστική έκφραση που επιθυμούν και παράλληλα μέσα από την τέχνη να κάνουν κάτι για την πόλη τους.
 Με τον διαγωνισμό Φωτογραφίας 20 νέοι φωτογράφησαν την γειτονιά μας με τον δικό τους τρόπο και στην ΠΟΛΙΤΕΙΑ εκθέτουμε τις φωτογραφίες τους.Μέσα από τη τέχνη ανοίγουν ένα κανάλι δημιουργικής συμμετοχής, δηλαδή μια κοινωνία πολιτών που μαθαίνει να βρίσκει τη λύση εκεί όπου οι άλλοι βλέπουν το αδιέξοδο. Πιστεύουμε ότι η έκφραση μέσα από την τέχνη είναι στάση ζωής!!!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλια σας εδώ...